7 Ocak 2014 Salı

‘Evlilik öncesi ilişki dine aykırı’


‘Evlilik öncesi ilişki dine aykırı’

Hindistan’ın başkenti Delhi’de bir yargıç evlilik öncesi ilişkinin ahlak dışı ve bütün dinlere aykırı olduğunu açıkladı.
facebook twitter google + digg e-posta yazdır
Yargıç Virender Bhat iki yetişkin arasında evlenme vaadiyle gerçekleşen cinsel ilişkinin tecavüz olarak değerlendirilmeyeceği yönünde kararını verdikten sonra bu açıklamayı yaptı.

Evlilik öncesi ilişki Hindistan’da hala kültürel bir tabu olarak kabul ediliyor.
Geçen yıl Delhi’de başka bir mahkeme evlenmeden birlikte yaşamanın ahlak dışı ve Batı kültürünün ''rezil bir ürünü'' olduğunu açıklamıştı.
Yargıç Bhat, tecavüze uğradığını iddia eden bir kadının açtığı davaya başkanlık etti. 29 yaşındaki zanlı, 2011 yılında tecavüz suçlaması ile tutuklanmıştı.
Mağdur olduğunu iddia eden kadın, evlilik sözü verip kendisiyle ilişkiye girdiği gerekçesiyle zanlıyı tecavüzle suçluyordu.
Evlilik sözü verilerek gerçekleşen cinsel ilişkinin tecavüz olarak değerlendirilmeyeceğine hükmeden yargıç, buna karşın eylemin ''ahlak dışı ve bütün dinlerin temel değerlerine aykırı'' olduğunu söyledi.
2010 yıllında bir üst mahkeme, Tamilli bir sinema yıldızının kadınların evlilik öncesi ilişki hakkını savunan sözlerine karşı açılan davaları reddederek, evlenmeden birlikte yaşamayı onaylayan bir karar almıştı.
Toplum değerlerine aykırı davranmakla suçlanan Kuşbo isimli sinema oyuncusu hakkında 22 suç duyurusunda bulunulmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder